Obooi Lingerie

Klantenservice   Contact


Wanneer weet je of je de juiste lingerie draagt?


Istock 000019749488medium

Het mag dan misschien lekker zitten, of er mooi uit zien, maar uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de Nederlandse vrouwen de verkeerde maat ondergoed draagt. Hierdoor kunnen miljoenen vrouwen in Nederland zich beter, comfortabeler en mooier voelen wanneer zij de juiste maat ondergoed aanschaffen. Daarom laat Obooi je in deze blog weten hoe je kunt checken of jij de goede maat lingerie in je kast hebt.

Besteedt aandacht aan de juiste maat; hieronder nuttige tips voor jou!

bh
Natuurlijk is er altijd het advies om je BEHA maat op te laten meten in een lingerie winkel. Ga hiervoor naar een echte lingeriewinkel en niet naar een winkel waar ze meerdere productcategorieën verkopen. Zo heb je meer kans om iemand te treffen met echte kennis.

Een goede beha zorgt voor goede ondersteuning wat ook voor de toekomst erg belangrijk is. Wanneer je een beha aanschaft, zorg er dan altijd voor dat deze goed aansluit wanneer je de beha op het laatste (dus meest losse) haakje vastmaakt. Beha’s worden na verloop van tijd, door de beha te wassen en te dragen, wijder. Hierdoor kun je de beha langer doordragen.

broekje/slip
Ook bij de broekjes of slips is het belangrijk dat deze fijn zitten. Het is belangrijk dat je huid beneden lucht krijgt en dus niet afgekneld wordt. Ook is het belangrijk dat je liezen niet afgekneld worden, dit is namelijk erg slecht voor je doorbloeding.

Sportief?
Ook en juist wanneer je sport is je maat in ondergoed erg belangrijk. Met sporten hebben je borsten meer een extra goede ondersteuning nodig. Velen vrouwen kiezen er niet voor een sport beha te dragen. Dit omdat zij geen verschil ervaren. Over het algemeen gaat het hier om vrouwen met kleinere borsten. Het verschil met een sport beha is dat deze ademt, minder snel afknelt en nog net iets beter aansluit waardoor deze meer ondersteuning biedt. Ook ervaren velen vrouwen tijdens de maandelijkse periode gevoeligere borsten of opgezet klierweefsel. In deze tijd wordt ook aanbevolen om een sport beha te dragen.

Hoe weet je dan wanneer het wel goed zit?

Voor beha’s en sport beha’s zijn er een aantal trucjes:
Check of het middenstuk van je beha precies tegen je borstkas aan zit.
Het einde van de behabeugel moet precies achter de borst op het bot zitten.
De band van de beha moet precies gelijk over de rug lopen en overal strak genoeg zitten om niet omhoog te kruipen.
Onder de beha bandjes moet je niet meer dan twee vingers kunnen stoppen.

Voor de broekjes/slips zijn er ook een aantal trucjes:
Wanneer je aan het eind van de dag een afdruk in je lichaam ziet (tenzij je een enorm strakke broek o.i.d. gedragen hebt) is je ondergoed te klein.
Ook wanneer je in de spiegel kijkt en je heupen wat omhoog gedrukt ziet, heb je niet voor de juiste maat ondergoed gekozen. Zorg dus dat je ondergoed comfortabel zit, dat je huid nergens afgekneld wordt en mocht je dit bij meerdere slips ervaren, kies er dan voor een ondergoed met elastiek erin te dragen. Voorbeelden hiervan zijn katoen ondergoed (natuurlijk in de juiste maat) en bijvoorbeeld wat losser zittende hipsters. Zo heb je een fijnere dag en dit is ook beter voor je lichaam.


Bekijk voor meer informatie de filmpjes op de site van freyalingerie<< Ga terug naar het blog overzicht